lauantai 28. maaliskuuta 2015

Lontoon reissu

Terveisiä Lontoosta!
Kevätretki (talviloma) on takana ja on aika katsella kuvia.
Lontoossa näimme sinistä taivasta ja koko joukon nähtävyyksiä.
Tervetuloa mukaan.
 
Trafalgar Square oli väkeä täynnä. Suihkulähteen vesi näytti turkoosilta ja taustalla oleva National Gallery suurelta ja hienolta. Kannattaa käydä, vaikka vain muutaman huoneen verran. Vaikuttava rakennus. Lontoossa hienoa on se, että nämä isot museot ovat ilmaisia.
 
Parlamenttitalon aukiota hallitsee Big Ben.

Euroopan suurin maailmanpyörä, London Eye.

Hienot näkymät pitkin Thames-jokea. Lontoon monet sillat näkyvät hyvin ja melkein koko kaupunki.

Ja Lontoon herkut. Edellisen matkan jälkeen - eli viimeiset 20 vuoden aikana - Lontoon ruokamaailma on parantunut huimasti. (Tai sitten minun ruokamakuni. ) Lontoossa tietenkin juodaan teetä. Double Shot Coffee oli viihtyisä ja Belem-leivokset hyviä.

Borough market on näkemisen ja kokemisen arvoinen ruokatori. Sen laidalla Elliot's Cafe tarjosi meille herkullista ruokaa.
 
China Town on täynnä ruokapaikkoja. Meidän valintamme oli Lido.
 
 
Kävimme teellä ihanan Audrey Hephurnin kanssa.
Madame Tussaudin vahakabinetissa se onnistuu.
 
St Paul's Cathedral on valtava ja kaunis. Sen pihalla kukkivat puut ihanan keväisesti vaikka sää muuten olikin sangen kolea.
 

Tower-sillalla kävelimme aivan kuin Bridged Jones.

Ja tietenkin otimme itsestämme kuvia punaisen puhelinkopin kanssa.

 Lontoossa on kätevä liikkua punaisilla kaksikerroksisilla busseilla ja metrolla.
 

Lontoo on kiva kaupunki. Nähtiin paljon ja paljon jäi vielä nähtävää. Näiden kuvien kohteiden lisäksi suosittelemme Notting Hilliä ja Covent Gardenin alueen ravintoloita. Sekä tietenkin musikaaliin menoa.

***

Lontoon matkan nukke on tehty virolaisen Kristi Tulluksen ohjeella. Hänen ohjeellaan tein myös ympäri Helsinkiä pyöräilleen Lampaan. Nuken ohjeen löydät amigurumipatterns.netistä. Muokkasin hieman ohjetta mutta tämä on tosi kiva nuken ohje ihan näinkin. Nukke on tehty Catania-langasta 3,5mm koukulla ja sillä on 9mm turvasilmät.

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Lampaan kevät

Tästä alkaa pyöräilykausi. Tämä on kevät!

Lauantaina Lammas ottaa pyörän ulos varastosta, pesee pölyt pois, öljyää ketjut ja pumppaa renkaat täyteen ilmaa. Tämän vuoden ensimmäinen pyöräretki voi alkaa. 

Lammas ajaa meren rantaa pitkin Kauppatorille ja siitä Kaivopuiston rantaa pitkin. Aurinko paistaa, mutta tuuli on vielä aika kylmä. Jäät ovat lähteneet merestä. Vain muutamia ihan ohuita jäälauttoja on muutamissa kohdissa. 

Lammas pysähtyy teelle Café Ursulaan.  Ja niin on tehnyt moni muukin. Ulkona on liian tuulista istua ja Lammas siirtyy pian sisälle. Hetki kuitenkin.

 Onneksi koko ajan tulee lämpimämpää - kohta teen voi juona rauhassa tässä ulkona!

 Lammas ottaa aurinkokylpyjä Kaivopuiston rannalla. Ihanaa!


Pyöräreitti jatkuu kohti Eiraa. Tässä vaaleanvihreässä talossa on myynnissä ylimmän kerroksen asunto, jossa on parveke. Lammas laskee, saisiko se mitenkään rahat riittämään. Niin kaunis talo ja ihana paikka!

Lammas jatkaa Baanalle. Baanaa on hyvä pyöräillä kotia kohti. Aurinkoisena kevätpäivänä on helppo ajatella: Lammas love Helsinki.

Kotona Lammas lukee Helsingin karttoja ja miettii, mihin se tekisi sunnuntain retken. Näin hyvällä säällä ei kannata olla sisällä.

Sunnuntaina Lammas lähtee Vanhankaupunginkoskelle. Arabian rantaa on mukava pyöräillä. Hiekkatie tuntuu hauskalta renkaiden alla. Täällä meressä on vielä ohut jää. Se kimmeltää ihanasti auringossa. Aurinko jo lämmittää. Tänään ei tuule niin paljoa.


Lammas istahtaa hetkeksi kivelle. Elämä ei ole hassumpaa.


Vanhankaupunginkoski kuohuu ja pauhuu. Veden tulo taitaa olla kovimmillaan kun lumien sulamisvedet virtaavat alas.

Kosken veden höyryt ja pärskeet ovat jäädyttäneet rantapenkereet. Täällä ollaan vielä talven ja kevään rajalla ja talven puolella.

Lammas päättää pitää tauon. Se pysähtyy Ravintola Koskenrantaan ja syö kalakeiton.  Keitto on maukas ja päälle saa juoda teetä. Ravintola on ollut täynnä brunssin syöjiä, mutta nyt on väljempää. Ulkona terassilla aurinko lämmittää.

Lammas jatkaa matkaa kotiin. Ajallessaan se miettii, kuinka ihanaa pyöräily onkaan. Ja tänne Arabian rantaan ei ole kuin yksi mäki - heti kotikulmilla.

Tervetuloa kevät!

***

Making of


 
Lammas on tehty virolaisen Kristi Tulluksen ohjeella. Tilasin ohjeen Ravelrystä. En ollut ennen tehnyt tällaista nypykkäistä virkkausta. Lampaasta tuli niin hauskan näköinen, että saatan hyvinkin tehdä toisen.

Virkkasin lammasta myös junassa. Muutama muu matkustaja pysähtyi vähän katsomaan, mitä teen. Yksi nainen totesi, että taitaa olla vaikea tehdä. Ei niin vaikeaa. Kristi Tulluksen ohje on hyvä ja siinä on myös kuvat apuna.

Valmis lammas on 32cm pitkä. Se on tehty Schachenmayrin Catania-langasta 3,5mm koukulla. Lampaalla on12mm turvasilmät.

***

This little Lamb is made with Kristi Tullus's Pattern. I bought it from Ravelry.
I started my biking season with the little Lamb. We biked along south Helsinki by the sea. It's one of the first Spring days and the sun was shining. It was a great day!