lauantai 23. helmikuuta 2013

Keltainen kissa lumihangella

Keltainen kissa pääsi ulkoilemaan lumihangelle.
Talvi ei ole amigurumikuvaajan aikaa - sisällä on pimeää ja ulkona pilvistä. Pilvinen sää syö värit ja tekee kuvista ylivalottuneina. Kissan kuvista tuli onneksi kohtalaisia.
Kissa on tehty Sayjai Thawornsupacharoen ohjeella. Se on tehty Hjertegarnin Roma-langasta 4mm koukulla ja sillä 12 mm turvasilmät.
Kissan painopiste on jaloissa. Usein amigurumeilla on iso pää ja pieni vartalo. Tällä kissalla on pitkät jalat ja isot jalkaterät. Jalkojen pituus on 16 cm ja jalkaterän pituus 10cm.
Kaikkineen kissan pituus on 35 cm.
Aika rennosti se makailee aidan päällä. Ei palele.
Tosin lumi tarttui ikävästi päälakeen ja selkään ja sisään tultua piti mennä patterin päälle lämmittelemään.

lauantai 16. helmikuuta 2013

Amigurumikurssi kokosi eri-ikäisiä virkkaajia

Opetin tänään, lauantaina 16.2.2013, Hankasalmen kirjastolla amigurumien tekoa yhdelletoista innokkaalle virkkaajalle. Nuorin virkkaaja pinkissä hupparissaan oli 9-vuotias.
Ja vanhimmat ryhmäläiset olivat yli 60-vuotiaita. Sukupolvien kohtaaminen puuvillalankojen lomassa.
Magic ringit tuottivat vähän ongelmia ja moni kaipasi apua tasaisin välein. Mutta tuli valmistakin. Hurraa, ensimmäinen amigurumi on valmis!
Mustavalkoinen pöllö sai pinkin nokan. Parven ensimmäinen pöllö.
Yksi virkkaaja teki työtään ilman etusormen apua. Teipatulla ja liimatulla sormella ei voinut virkata ja tekniikan joutui miettimään kokonaan uudelleen.
Mustavalkoinen sai rinnalleen kaksi seuraavaa kaveria.

Ryhmän pienimmän amigurumista tuli persoonallinen söpöläinen.
Kurssi oli hyvä osoitus siitä, että jokainen oppii tekemään amigurumin. Vaikka ei ensin osaisi edes pitää virkkuukoukkua on noin viiden tunnin päästä valmista. Ei muuta kuin tekemään vaan.
Lisää pöllöistä ja pöllöjen tekemisestä täältä.

torstai 7. helmikuuta 2013

Koira katselee talviselle merelle

Tule jo kevät, tule pian! Ei enää enempää lunta.
Tämä koira on 15 cm pitkä ja 8 cm korkea - tai matala. Se on tehty Amy Gainesin ohjeella.  Lanka on taas tuttua Schachenmayrin Cataniaa, koukku 3,5mm ja silmät 9mm.
Pieni, nopea ja helppo koira on mukava vaikka välipala-amigurumina. Ja mukava kaveri ottaa mukaan.
Onhan tämä talviaamukin ihan kiva, mutta kesäaamu olisi kyllä mukavampi tuumii koira, ja katselee kaihoisana jäässä olevaa Helsingin kauppatorin edustaa.