lauantai 29. syyskuuta 2012

Koira ja vihreä lippis

Etsin aina välillä netistä uusia ohjeita ja teen usein kuvahakuja (amigurumi crochet pattern). Kesällä silmiini osui jokin Teri Crewsin ohje ja päädyin tilaamaan useampiakin hänen ohjeitaan  Ravelrystä. Ensimmäisenä näistä ohjeista tein tämän koiran.
Koira on suurimmaksi osaksi tehty Hjertegarnin Roma-langasta. Paita ja hattu on tehty Tallinnasta Karnaluksista ostetusta Madame Trikotin Lorena-langasta. Paksuus on suunnilleen sama, vaikka Lorena ei olekaan kokonaan puuvillalankaa. Koira on tehty 4mm koukulla ja sillä on 12mm turvasilmät. Silmien alla on valkoisesta huovasta leikatut kiekot.
Koira on 26cm korkea. Sen mittasuhteet eivät ole ihan tyypillisimmät amigurumeille.
Ohjeessa hattu ja varsinkin sen lippa on suhteettoman suuria. Tein lipasta ohjetta pienemmän ja kiinnitin lippiksen apulankaa käyttäen. Ja itse asiassa onkin hauskannäköistä, että hattu on vähän väljä.
Koiran silmät tulivat hiukan liian ylös vaikka laitoinkin ne alemmas kuin ohjeessa neuvottiin. No hauskat näinkin.
Ja aika hauskalta näyttää sekin, että toisen käden ja toisen jalan päät ovat valkoisia. Syksyn mittaan lisää Teri Crewsin ohjeilla tehtyjä amigurumeja. Ja miksipä näitä koiria ei voisi tehdä lisääkin - erivärisin vaattein tietenkin.

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Pitkäjalka-aapat

Nämä pitkäjalkaiset apinat ovat aina iloisia. Itse asiassa tuo vihreäpaitainen apina on yksi ensimmäisiä amigurumeja, jonka olen tehnyt. Maksuttomalla ohjeella tehty aappa sai nyt keltapaitaisen kaverin.
Molemmat apinat on tehty Schachenmayrin Catania-langasta 3,5mm koukulla ja niillä on 6mm turvasilmät.
Maksuttomat ohjeet ovat usein vähän haasteellisempia kuin kirjojen ohjeet tai netin maksulliset ohjeet, sillä ohjeet annetaan tai virkkaamiseen, mutta ei kokoon ompelemiseen. Kokoamisessa pitää siis olla tarkkana. Ja varsinkin silmien paikkaa kannattaa mallailla.
Värejä vaihtelemalla huomaa hauskasti, miten erilaiselta apina tai muut amigurumi näyttää, kun sen värit vaihtaa täysin toisenlaiseksi.
Tässä viime syksyn apina roikkuu kärhön kukkien joukossa.
Ja eikun virkkaamaan seuraavia juttuja. Suunnilleen kolme seuraavaa on jo tulossa.

tiistai 4. syyskuuta 2012

Iloinen raitapaitanalle

Maksuttomia ohjeita googlaillessa löytyy monenlaista. Tämä nalle oli hyvä löytö. 
Nallen kropan painopiste on jaloissa. Pää ja vartalo ovat jalkoihin verrattuna itse asiassa aika pienet. Istuvan nallen korkeus on 13 cm.
Nalle on tehty Schachenmayrin Catania-langasta 3,5mm koukulla. Nallella on 12mm silmät.
Amigurumeihin saa iloa laittamalla suun hymyyn. Hämmästyttävän monissa ohjeissa amigurumit näyttävät kovin surullisilta.
Halittavahan tämä on :)
Ja tuo pehmeyttä kummasti Kallion kallioihin.