lauantai 25. elokuuta 2012

Kesän viimeinen keiju

Kauniin loppukesän kunniaksi vein viimeisimpiä virkkauksia ulos kuvattavaksi. Kesän viimeinen keiju tanssi kauniisti kalliolla.
Tämä keiju on tehty netistä googlatulla maksuttomalla ohjeella. Välillä kannattaa käyttää aikaa ohjeiden googlailuun - voi löytyä kivoja juttuja. Muutin keijun hiuksia ja tein sille nutturan.
Keijun siivet ja mekon kukanterälehtimäinen helma on tehty samanlaisista osista. Kaikkineen näitä pieniä puikuloita tehdään kolmetoista.
Keiju on tehty Schachenmayrin Catania-langasta 3,5mm koukulla. Ihonväriset kohdat on Cometa-langasta. Se on vähän kiiltävämpää kuin Catania ja paljon löyhemmin kierrettyä, mutta siinä on mukavia lisäsävyjä Catanialle.
Keiju on aika pieni, sen korkeus on jalkapohjasta nutturan huipulle 16cm.
Keijuohjetta olisi voinut myös tuunata niin, että terälehtimisen mekon olisi korvannut ns tavallisella mekolla. Saattaa olla, että kokeilen joulun lähestyessä tehdä samalla perusidealla jouluenkelin.

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Kilppari penkillä luumupuun alla

Olen virkannut kesällä paljon. Blogia sen sijaan olen päivittänyt hyvin harvakseltaan. Tajusin jopa muutaman sellaisen amigurumin jo löytäneen uuden kodin, joista en muistanut ottaa lainkaan kuvia. Syksyn lähestyessä pitää skarpata ja muistaa myös ottaa kuvia.
Tämä kilpikonna on kuvattu äitini puutarhassa hänen meren rannalta löydetystä meren hiomasta laudasta tekemällään penkillä. Puu on aivan sileää ja siinä on kaunis pinta. Mikäs on kilpikonnan istuskellessa.
Kilppari on tehty Christel Krukkertin ohjeella Schachenmayrin Catania-langasta 3,5mm koukulla. Kilpparilla on 9mm turvasilmät. Olen tehnyt saman kilpparin myös erivärisellä lippiksellä ja näin siihen saa hauskoja variaatioita. Myös vihreän langan sävyä voi muuttaa. Alkuperäisessä ohjeessa kilppari on keltainen.
Ohjeet lippis on kilpparille liian iso ja varsinkin sen lippa turhan suuri. Kiristyslangan avulla lippiksen saa hyvin istumaan kilpparin päähän mutta lippaan kannattaa tehdä vain muutama kerros.
Ja kuten aina, lisäsin kipparille iloisen nauravan suun.