tiistai 12. kesäkuuta 2012

Tiikeri on mainio kaveri

Tämä tiikeri on yksi suosikki-amigurumini. Hämmästyin aikalailla, kun tajusin, ettei se ole päässyt vielä lainkaan tänne blogiin. Tai sitten olen onnistunut poistamaan sen postauksen.
Tiikerin ohje on suosikkitekijäni Christel Krukkertin käsialaa. Minun tiikerini tosin näyttää hymyilen suun ansiosta vähän erilaiselta - iloiselta.
Tiikeri on tehty Hjertegarnin Roma-langasta 4mm koukulla ja sillä on 9mm turvasilmät.
Tiikeri on oikeastaan kunnon pehmolelun kokoa. Päälaelta jalkapohjiin mitattuna on se on 35cm pitkä.
Tässä sisällä otetussa kuvassa tiikerillä on sammakko kainalossaan. Sammakosta lisää muualla täällä blogissa.

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Monenlaisia mäyräkoiria

Ystäväpiirissäni ja suvussani on huomattavan monta mäyräkoiran omistajaa. Niinpä olen saanut useammankin pyynnön virkata mäyräkoiria.
Nämä mäyräkoirat tein opiskelukavereilleni (valmistuimme muuten tänään!). Mäyräkoirat on tehty maksuttomalla ohjeella.
Isompi mäykky on tehty Hjertegarnin Roma-langasta ja se on nenän päästä hännän juureen mitattuna 27 cm pitkä. Koukun koko oli 4mm.
Pienenpi mäykky on tehty Schachenmayerin Catania-langasta 3,5 mm koukulla. Se on nenän päästä hännän juureen mitattuna 20 cm pitkä.
Molemmilla on 9mm turvasilmät.
Tämä mäyräkoira voisi hyvin olla kiva ensimmäinen amigurumi. Vartalon, jalkojen ja korvien virkkaaminen on helppoa. Samoin nenä tulee helposti. Häntä on vähän tylsempi virkata, muuta kyllä aloittelija selviää hyvin siitäkin.
Aiemmin talvella tein tämän ruskeasta Cataniasta tehdyn mäykyn. Tästä taisi syntyä idea tuoreen Kotivinkin 101 ideaa -lehden juttuun, jossa kerron amigurumien tekemisestä.
Olen tehnyt myös pieniä mäyräkoiria. Näiden ohje on Mitsuki Hoshin kirjasta Ami Ami Dogs. Näiden miniantyyrikoirien ohje poikkeaa jonkin verran tyypillisistä amigurumiohjeista ja ohjeita saa lukea tarkalla silmällä.

Mäyräkoiraohjeita löytyy moneen lähtöön. Tuskin tässä on lainkaan kaikki.