keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Krokotiili kevätmetsässä

Tänään ilmestyi Kotivinkin 101 ideaa -lehti, jossa on juttu minusta ja amigurumeistani. Niinpä onkin hyvä päivä päivittää blogi. Tämä krokotiili on jälleen yksi Christel Krukkertin ohjeella tekemäni. Lehtijutussakin on kuva muutamasta hänen ohjeellaan tehdystä eläimestä.
Krokotiili on tehty Schachenmayerin Catania-langasta. Varmaan ensimmäinen kerta, kun virkkasin jotain juuri sillä langalla kuin ohjeessa oli. Krokotiililla on 9mm turvasilmät ja se on tehty 3,5mm koukulla. Krokotiilin hattu on Mondialin Cometa-langasta. Se on Cataniaa kiiltävämpi lanka, eikä yhtään niin tiiviisti kierretty.
Krokotiilissä on muutama erityinen yksityiskohta. Toinen on selässä. Tässä työläintä on paikalleen ompeleminen. Krokotiililla on myös aika erityiset silmäluomet, jotka tekevät sen jokseenkin uneliaan näköiseksi.

 
Kun ystäväni viime viikonloppuna tutkivat valmiita amigurumeja, he innostuivat kokeilemaan keltasydvestipäisen tytön hattua kaikille mahdollisille eläimille - ja totesivat, että se sopii aika monelle. Myös krokotiilillä on hattu - ja se itse asiassa muuttaa krokon ulkonäköä aika tavalla.

Paljaan päälaen kanssa eläin näyttää hyvinkin erilaiselta. Lisäsin muuten taas kerran krokolle suun, vaikka sitä ei ohjeessa ollutkaan. Monet ohjeiden ja netin kuvien amigurumit ovat aika surullisen näköisiä. Miksi niiden pitäisi olla - elämähän ei ole hassumpaa.

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Tyttö ja keltainen sydvesteri

Tämä saappaisiin ja sydvesteriin pukeutunut tyttö on virkattu Kandjdolls-ohjeella. Näiltä sivuilta löytyy myös monia muita erilaisten nukkejen ohjeita.  
Nukke on tehty turkooseja osia lukuunottamatta Schachenmayr Catania-langasta. Turkoosi lanka on Mondian Cometaa. Koukku oli 3,5mm. Nuken kasvoissa näkyy raita, jossa olen vaihtanut lomareissulla lentokoneessa käyttämäni bambupuikon metalliseen. Bambupuikko vei hermot. Nukella on 9mm turvasilmät.
Soveltin hiuksia aika tavalla ja niistä tulikin hyvin runsaat. Haastetta tuotti myös kauluksen ohjeen lukeminen ja kämmenet on myös tehty vähän oman mallin mukaan - erillisen peukalon virkkaamiseen eivät taidot riittäneet.
Keltainen hattu sopii hyvin päähän. Samalla ohjeellahan voisi tehdä itsellekin kesähatun. :-)
Toinen tämän sivuston ohjeella tekemäni nukke on tämä lähihoitaja ja jonka tein valmistujaislahjaksi ystävälleni. Se on tehty Schachenmayr Catania-langasta 3,5mm koukulla ja sillä on 9mm turvasilmät. Valmiina auttamaan ja hoitamaan.

tiistai 15. toukokuuta 2012

Gromit narsissien keskellä

Vaha-animaatioista tuttu Gromit oli mukava virkattava ja siitä tuli helposti aidon ja alkuperäisen näköinen.
Gromit on tehty Roma-langasta 4mm koukulla. Gromimit ohje on maksuton.
Ohjeesta poiketen laitoin Gromitille 9 mm turvasilmät, joiden alle virkkasin yhden kerroksen (6 ketjusilmukkaa) valkoisella langalla.
Ohjeessa gromitille kehotettiin tekemään jokainen sormi ja varvas erikseen ja ompelemaan sitten kiinni käsiin ja jalkoihin.
Siihen ei minun kärsivällisyyteni riittänyt, vaan tein varpaat jostakin aiemmasta ohjeesta oppimallani pykälä-tekniikalla. Kivat tuli näinkin.
Gromit on kuvattu äitini puutarhassa kevääseen heräävien pienten narsissien keskellä. Gromit myös päätyi äitini auton vakiomatkustajaksi - noin äitienpäivän kunniaksi.

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Merimiesnorsu kevätauringossa


Tein merimiesasuisen norsun pikkuveljeksi aiemmin tekemälleni balettihameiselle norsulle. Norsu on tehty maksuttomalla netistä löytyvällä ohjeella, joka löytyy samalta sivulta niin englanniksi kuin espanjaksikin.
Norsu on tehty Schachenmayerin Catania-langalla 3,5mm koukulla. Norsun läpipainosilmät ovat 9mm.
Tämä norsu poikkeaa virkkaustekniikaltaan tyypillisistä amigurumeista aika tavalla ja siksi lopputuloskin on erilainen - tämä on oikeastaan enemmän virkattu eläin kuin amigurumi.
Aika hauska silti tämäkin. Moniin amigurumeihin verrattuna tämä on seisova eläin, jonka jalat eivät taivu istuvaan asentoon.
Yhdessä isosiskon kanssa nämä ovat oikein mainio pari.