sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Syksyn sammakko valmiina kesään

Viime syksyn vaahteranlehdillä syysauringosta nautti 30cm sammakko. Nyt sammakko tähyää kohti kesää ja lämpöä. Sammakko on tehty Hjertegarnin Roma-langasta 4mm koukulla. Sammakolla on 15mm silmät. Sammakon ohje on Kyuuto: Japanese Grafts AMIGURUMI -kirjasta. Sammakko otti kainaloonsa Tiikerin. Tiikeristä lisää myös täällä blogissa. Ulkona ja sisällä otetuissa kuvissa sammakko näyttää aika eri väriseltä. Tämä sisällä otettu kuva on väreiltään lähempänä todellisuutta.

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Pienen pojan delfiini

Tein ystäväni tyttärille prinsessat ja pitäähän pikkuveljenkin saada oma amiguruminsa - delfiini se olla piti. Delfiini on tehty Christel Krukkertin ohjeella Hjerte Garnin Palino-langasta 3,5mm koukulla. Delfiinillä on 9mm turvasilmät. Muutin ohjetta pyrstön osata ja tein sen molemmat evät erikseen, vaikka ohjeessa ne on virkattu suoraan kiinni vartaloon. Hyvin sujui noinkin. Helppo ja nopea ohje.

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Leijona talvilomalla

Mahtava aurinkoinen talvisää houkutti taas pitkästä aikaa kuvaamaan ulkona. Leijona pääsi viettämään talvilomaa ja laskemaan mäkeä. Christel Krukkertin ohjeella (koneeni ei nyt jostain syystä suostu laittamaan linkkejä, lupaan lisätä myöhemmin) tehty leijona on 25cm korkea päälaesta jalkapohjiin mitattuna. Takaraivosta kuononpäähän on 13cm. Leijona on tehty Nordian Maija-langasta 3,5mm koukulla. Leijonan harja ja hännänpää ovat Schoppel Wollen Fransi-langasta. Karvalankaa ei muuten ole kovin kiva virkata. Leijonalla on 9mm turvasilmät.

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Seepra savannilla

Seepra näyttää sangen hellyyttävältä selällään maatessaan iso kuono taivasta kohti. Christine Krukkertin ohjeella tehty seepra ihan kunnon lelun kokoinen. Se on päälaesta jalkapohjiin mitattuna 40cm pitkä ja pään pituuskin on 19cm.
Seepra on tehty Hjerte Garnin Roma-langasta 4mm koukulla. Harja ja hännän tupsu on tehty Schachenmayer Nomotta Brazilia -langasta. Seepralla on 9mm silmät.
Seeprasta tuli isompi kuin oletin. Se on suurempi, kuin saman suunnittelijan ohjeella tehty tiikeri tai kirahvi ovat. Tässä kuvassa seepra makaa selällään.
Takaa näkee, että seepran harja ulottuu vähän matkaa sen selkään. Hännän tupsu hukkuu vähän Vallilan Mandariini -kankaan mustiin kuvioihin.

torstai 1. maaliskuuta 2012

Pöllö on oiva ensimmäinen amigurumi

Amigurumien teko ei ole vaikeaa, mutta kannattaa aloittaa helposta ja tarpeeksi pienestä, että saa ensimmäisen eläimen nopeasti valmiiksi - työn tuloksen näkee heti ja sehän innostaa.

Tänään opetin kaksi uutta ihmistä amigurumien teon saloihin. Heidän ensimmäinen amiguruminsa oli Ana Paula Rimolin Amigurumi World -kirjan ohjeella tehty pöllö. Tämä minun pöllöni on kuvattu viime syksynä vanhempieni luumupuussa. Viime syksynä luumuja oli paljon ja ne olivat todella suuria.
Rimolin kirjassa on ohje isomman ja pienemmän pöllön tekemiseen. Kuvan omenat ovat koristeomenapuusta ja todella pieniä. Tämä pieni pöllö on noin 7cm ja iso 11 cm korkea. Molemmilla on 9mm silmät ja nämä on tehty Catania-langasta 3,5mm koukulla.
Tämä pöllö on tehty Roma-langasta ja selvästi isompi. Koukku oli 4mm. Linnusta lisää myöhemmin.
Tässä on tältä illalta Sadun pöllö. Hyvältä näyttää ja innostus tarttui - koukutin ja he koukuttuivat.

***

Blogistani löydät myös muita pöllön ohjeita:
- Haminassa seikkaileva pöllö
- Maksuton pöllön ohje
- Iso raidallinen pöllö